POLIKLINIKA DERMAPLUS ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU, sa sjedištem u Zagrebu, Kaptol 25, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod matičnim brojem subjekta upisa (MBS): 080940607, osobni identifikacijski broj (OIB): 09891009026 (u daljnjem tekstu: “Voditelj obrade”) vodi osobitu brigu o sigurnosti Vaših osobnih podataka koje nam dajete korištenjem Internet stranica www.poliklinika-dermaplus.hr.

Voditelj obrade prikuplja najmanju moguću količinu osobnih podataka te ih koristi isključivo za svrhu za koju su prikupljeni i o čemu ste Vi informirani. Na jednak način,  Voditelj obrade ne dijeli podatke s trećim stranama bez da Vas je o tome informirao i zatražio Vaš pristanak. Voditelj obrade uvijek nastoji Vaše podatke obrađivati i pohranjivati samo onoliko dugo koliko je potrebno u svrhe zbog kojih su se prikupljali ili kao što to zahtjeva primjenjivi zakon.

1. Podaci koje prikupljamo

Voditelj obrade prikuplja različite vrste podataka radi kvalitetnog pružanja svojih usluga, odnosno (a) podatke koje prikupi od Vas, (b) podatke koje prikupi o Vašem korištenu usluga Izdavača, te (c) podatke koje prikupi od trećih osoba.

Voditelj obrade prikuplja podatke o Vašem korištenju Internet stranicama www.poliklinika-dermaplus.hr, odnosno o načinu kako i za što se iste stranice koriste. Takvi podaci su nam potrebni kako bismo osigurali adekvatan i kvalitetan rad Internet stranice i kako bismo Vam mogli pružati kvalitetne usluge, te kako bismo mogli postupati sukladno našim pravim obvezama i u skladu s našim legitimnim interesom za pružanjem i ustrajnim poboljšanjem usluga koje Vam pružamo.

Prilikom prikupljanja osobnih podataka, moguća je pohrana određenih podataka od strane platforme Google Analytics, a o kojoj platformi ste detaljnije upoznati kroz pravila Voditelja obrade o korištenju kolačića.

Za više podataka o pravilima privatnosti platforme Google Analytics, možete se informirati putem sljedećeg linka:

https://policies.google.com/privacy?hl=hr

Naše pojedine usluge dostupne putem Internet sadržaja omogućuju Vam izravno kontaktiranje Voditelja obrade radi postavljanja upita i rezervacije termina tretmana u sklopu usluga koje Voditelj obrade pruža. U vezi s tim našim uslugama, moguće je da ćemo od vas zatražiti određene podatke o Vama kako biste mogli koristiti se takvim uslugama te kako bi s druge strane Voditelj obrade mogao postupiti po Vašem zahtjevu. U takvoj situaciji, Vaši osobni podaci su nužni jer bez njih Voditelj obrade ne može postupiti po Vašem zahtjevu te će Vam stoga biti prikazan obrazac kojim potvrđujete da ste upoznati s pravilima o privatnosti, a koji obrazac je potrebno potvrdno označiti. Primjerice, u takvoj situaciji od Vas se može tražiti Vaša e-mail adresa, ime, prezime, broj mobitela i sl. Pojedine usluge omogućuju vam komuniciranje s drugim ljudima. Te komunikacije prenosit će se pomoću naših sustava i pohranjivati se u njima.

U određenim situacijama, Voditelj obrade prikuplja podatke o Vama koristeći druge Internet platforme i izvore, koji se mogu kombinirati s drugim podacima koje nam Vi učinite dostupnima. Primjerice, Voditelj obrade kako bi Vam mogao pružati kvalitetne usluge prilagođene Vašim željama i interesima koristi Facebook Pixel alat koji omogućava praćenje Vaših aktivnosti na ovoj Internet stranici te iste podatke prenosi Facebook-u. Kao rezultat naprijed navedenog, mogu Vam se putem društvenih mreža slati promotivne poruke i informacije koje bi prema rezultatima Vašeg pretraživanja bile prilagođene Vašim željama i interesima. Na taj način, omogućuje Vam se korištenje usluga i informiranje o uslugama o kojima na redovit način možda ne biste bili informirani, a interes čega je u unaprjeđenju Vašeg korisničkog zadovoljstva te unaprjeđenju kvalitete usluga koje Vam pruža Izdavač- Takvi alati mogu biti ugrađeni u mrežni sadržaj, videozapise i e-poštu i mogu dopustiti poslužiteljima čitanje određene vrste podataka s vašeg uređaja i omogućiti im da vide kada ste pregledali određeni sadržaj ili određenu poruku e-pošte, da odrede vrijeme i datum kada ste pregledali oznaku i IP adresu vašeg uređaja. Izdavač i određene treće strane koriste pratilice u različite svrhe, uključujući analizu upotrebe usluga i (zajedno s kolačićima) i pružanja sadržaja i oglasa koji prilagođeni Vašim potrebama i interesima.

Za više podataka o navedenim alatima, možete se informirati putem sljedećih linkova:

Pristupom i upotrebom ove Internet stranice, pristajete na korištenje opisanih alata te drugih podataka na Vašem uređaju. Isto tako, pristajete da Voditelj obrade i treće strane mogu pristupiti kolačićima, tehnologijama lokalnog pohranjivanja  i podacima.

2. Zašto prikupljamo podatke i kome su podaci dostupni

Vaši podaci prikupljaju se i obrađuju u sljedeće svrhe:

 • za Vaše korištenje usluga;
 • za pružanje usluga i izvršavanje Vaših zahtjeva;
 • kako bi Vam se pružali sadržaji i preporuke na temelju Vaših aktivnosti na Internet stranici;
 • za oglašavanje i slanje promotivnih materijala;
 • radi unaprjeđenja našeg poslovanja i razvoja usluga koje Vam se pružaju;
 • za procjenu i analizu aktivnosti na ovoj Internet stranici, našeg tržišta, korisnika, proizvoda i usluga;
 • radi komunikacije s Vama;
 • radi analize načina na koji osobe (uključujući i Vas) koje upotrebljavaju naše usluge i sadržaje da bismo ih poboljšali i razvili nove proizvode i usluge prilagođenije željama korisnika;
 • u druge svrhe uz Vaš pristanak.

Podaci o Vama neće se objavljivati javnosti. Vodimo osobitu brigu o tome kome dajemo Vaše podatke te iste nećemo objavljivati trećim stranama u njihove vlastite neovisne marketinške ili poslovne svrhe bez vašeg pristanka. U slučaju prijenosa podataka, poduzet ćemo sve mjere kako bi se isti zaštitili te ćemo, ako je moguće, nužno i razumno, iste pseudonimizirati ili na drugi način otežati njihovo povezivanje s Vama, a u iznimnim situacijama ćemo Vaše podatke nastojati potpuno anonimizirati i to u situaciji gdje procijenimo da postoji rizik za očuvanje Vaših prava.

Otkrivanje Vaših podataka moguće je prema subjektima koji stoje u neposrednoj poslovnoj vezi s  Voditeljem obrade koji su sastavni dio poslovanja  Voditelja obrade. Nadalje, moguće je dijeljenje Vaših podataka s pouzdanim i sigurnim poslovnim partnerima, a čije usluge i proizvodi su sastavni dio usluga, a osobito zdravstvenih usluga koje Voditelj obrade pruža. Primjer takvih poslovnih partnera su laboratoriji s kojima  Voditelj obrade surađuje.

Ako bi to bilo naloženo zakonom ili odlukom upravnog ili sudbenog tijela, može doći do otkrivanja podataka nadležnim tijelima i drugim stranama:

 • kako bismo bili u skladu sa zakonom ili kako bismo odgovorili na obavezne pravne postupke (kao što je nalog za pretraživanje ili drugi sudski nalog);
 • kako bismo provjerili ili postigli usklađenost s pravilima kojima se vode naše usluge i
 • kako bismo zaštitili prava, vlasništvo ili sigurnost korisnika, klijenata i samog Izdavača.

Voditelj obrade koristi i redovito unaprjeđuje svoj sustav prikupljanja i obrade osobnih podataka, sve kako bi osigurao svoju usklađenost s pravnim propisima i naravno, Vašu sigurnost. Pri tome, koriste se razumne fizičke i tehničke mjere zaštite podataka i nastoje se pratiti tehnička dostignuća i smjernice tijela nadležnih za osobne podatke, kako na razini RH tako i na razini EU.

3. Upotreba kolačića

Kolačići su male datoteke s podacima koje se pohranjuju na vaše računalo, mobilni telefon ili druge uređaje. HTML5 lokalna pohrana mala je baza podataka koja se nalazi unutar vašeg preglednika, a koju internetske stranice mogu upotrebljavati za pohranu svojih podataka kako bi ubrzale svoju obradu. Obje tehnologije možemo povremeno upotrebljavati kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo.

Kolačići imaju mnogo različitih funkcija, kao što je omogućavanje učinkovite navigacije, pohrana vaših preferencija i općenito poboljšanje vaše uporabe naše internetske stranice. Kolačići čine interakciju između vas i naše internetske stranice bržom i lakšom. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vas razlikovali od drugih korisnika internetske stranice. To nam pomaže pružiti vam dobro iskustvo pri uporabi internetske stranice te nam omogućuje njezino poboljšanje. Kolačići i ostale slične tehnologije, kao što je lokalna pohrana, pomažu nam i pri autentikaciji kako bismo vam pružili personalizirani sadržaj.

U nastavku navodimo pojedinačne kolačiće koje upotrebljavamo i zašto ih upotrebljavamo:

Naziv Namjena Rok čuvanja
PH_HPXY_CHECK(WordPress) Nužan za rad sustava Do isteka sesije ili zatvaranja preglednika
_ga(Google Analytics)

 

Ovi kolačići se koriste za prikupljanje podataka o korištenju web stranice, primjerice, stranice koje češće posjećujete. Oni ne pohranjuju osobne podatke korisnika, ali prikupljaju agregirane i anonimne podatke. 2 godine
 _gid(Google Analytics) Za prepoznavanje korisnika. 24 sata
 _gat_UA-118567594-1(Google Analytics) Za prepoznavanje korisnika. 1 minuta

 

4. Ostalo

Ako Vam unatoč sadržaju ove izjave o privatnosti i zaštiti osobnih podataka pojedine stvari i dalje nisu jasne, odnosno ako smatrate da Vam pojedini detalji nisu dovoljno objašnjeni, slobodno se sa svojim upitima obratite našem službeniku za zaštitu osobnih podataka. Isti će, sukladno objektivnim mogućnostima nastojati odgovoriti na sve upite te u suradnji s našim tehničkim službama uvijek nastojati dati Vam sve razumno dostupne informacije kako bi se osigurala Vaša informiranost.

Prema primjenjivim zakonima, dužni smo Vas informirati kako imate pravo podnijeti prigovor na obradu Vaših osobnih podataka, kako Izdavaču tako i hrvatskoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka. Na Vaše traženje,  Voditelj obrade će Vam dati obavijesti o tome na koji način se obrađuju osobni podaci. Ukoliko su osobni podaci netočni, na Vaš zahtjev će se isti ispraviti. U tom slučaju, kao i u drugim slučajevima predviđenim primjenjivim propisima, možete tražiti ograničenje obrade.

Sve Vaše upite, naš službenik za obradu osobnih podataka će ispitati te na iste nastojati ako je moguće, odgovoriti u roku od 30 dana, pod uvjetom pravne osnovanosti Vašeg zahtjeva. Dinamika odgovora ovisi o naravi Vašeg upita te općenito o količini i naravi drugih eventualnih upita. U slučaju nerazumnih, pretjerano detaljnih, učestalo ponavljanih i na drugi način neopravdano teških upita, Voditelju obrade pristoji pravo naplatiti Vam razumnu naknadu za davanje odgovora na Vaš upit. U najiznimnijim situacijama, Voditelj obrade će odbiti odgovoriti na Vaš upit.