Fagron Trichotest – genski test za alopeciju

ALOPECIJA
Gubitak kose (alopecija) je progresivno stanje koje ima različite oblike i uzroke. Najčešći oblik gubitka kose, poznat kao androgenetska alopecija je nasljedan.

Alopecija je stanje uzrokovano brojnim čimbenicima koji su određeni kombinacijom genetskih i vanjskih čimbenika. Kombinaciju oba navedena čimbenika treba razmatrati kao cjelinu tijekom liječenja alopecije.

TrichoTest™ je najkompletniji genetski test za alopeciju koji istovremeno analizira genetske faktore i druge relevantne karakteristike pacijenta. Ovaj jedinstveni i inovativni test omogućuje liječnicima potpuno personalizirani pristup liječenju alopecije i osigurava iznimnu preciznost dijagnostike.

TrichoTest je namijenjen svima koji žele razumjeti kako njihova genetika utječe na liječenje alopecije,  osobama koje imaju obiteljsku anamnezu alopecije te muškarcima i ženama koji su bezuspješno koristili različite tretmane za parcijalni ili potpuni gubitak kose.

Testom se analizira 48 genetskih varijacija povezanih s alopecijom unutar 13 različitih gena. Dakle, test utvrđuje genetsku predispoziciju za bolesti vlasišta što omogućuje lakši odabir prikladne opcije liječenja koja je u potpunosti prilagođena pacijentu. Na temelju rezultata genetskog testa pacijent dobiva svoje personalizirane pripravke za terapiju.

Kako se pripremiti za genetsko testiranje?

Prije samog testiranja potreban je pregled vlasišta  uz trihoskopiju,  kada se postavlja dijagnoza i procjejuje indikacija za provođenje genskog testiranja. Tijekom pregleda se prikupljaju sve potrebne informacije o zdravstvenom stanju pacijenta.

Postupak je vrlo brz i jednostavan. Provodi se uzimanjem brisa bukalne sluznice koji traje jednu minutu. Vaš se uzorak potom adekvatno pohranjuje i šalje u specijalizirani genetski laboratorij.

Napomena: Sat vremena prije uzimanja brisa bukalne sluznice za gensko testiranje ne biste smjeli ništa jesti i piti te ne ispirati usnu šupljinu

Sljedeći korak je ispunjavanje upitnika s liječnikom o vašoj anamnezi i zdravstvenom stanju. Cijeli proces odvija se u strogo kontroliranim uvjetima, koji jamče sigurnost i zaštitu vaših osobnih podataka te vašeg DNA koji se koristi isključivo u ovu svrhu, a sve pod nadzorom vrhunskih genetičara. Rezultati su gotovi u roku od 4-5 tjedana i dostupni su samo vašem liječniku, nakon čega pacijent dobije kompletan izvještaj i preporuku za personalizirani plan liječenja.

Što se nalazi u izvještaju?

Povjerljivost podataka garantirana je od prvog do zadnjeg koraka, odnosno, od uzimanja uzorka pa do slanja jedinstvenih rezultata natrag liječniku putem Fagron Genomics platforme.

Detaljan izvještaj obuhvaća:

  • Sažetak karakteristika pacijenta
  • Kompletnu genetsku analiza vezanu uz gene ključne za razvoj alopecije uz sva potreban objašnjenja
  • Prijedlog personalizirane terapije uz preporuku dermatologa

 

TrichoTest™ genetic test | Fagron Hrvatska