Terapijski postupci

Krioterapija

Krioterapija je nekirurška metoda liječenja brojnih kožnih promjena, kao što su različite dobroćudne izrasline, virusne bradavice,  i drugo. Provodi se primjenom tekućeg dušika uz  postizanje izuzetno niskih temperatura –  čak do minus 196° C.

Tekući dušik se izravno nanosi na kožnu promjenu putem posebnog spreja ili štapićem u trajanju od samo nekoliko pa sve do 60 sekundi ovisno o debljini promjene, vrsti  promjene ali i dijelu kože na kojemu se krioterapija provodi.

Krioterapiju je potrebno ponavljati u razmacima od 7 do 14 dana, kako bi se što prije postigao povoljan učinak, pa sve do izlječenja. Na mjestu primjene tekućeg dušika može se razviti mjehur, a zatim nastaje krasta i nakon toga epitelizacija.

 

 

Elektrokauterizacija

Elektrokauterizacija je učinkovita metoda kojom se odstranjuju benigne tumorozne tvorbe, kao što su meki fibromi na vratu, pazuhu i preponama, na genitalnoj i perigenitalnoj regiji.  Metoda se pokazala vrlo uspješnom i za tretiranje proširenih kapilara (teleangiektazija) na licu, s obzirom da se u postupku koriste vrlo tanke iglice kojima se postiže elektrokoagulacija kapilara, uz odličan učinak.