Kemijski pilinzi

Kemijski piling je medicinski postupak kojim se na kožu nanosi kiselina (npr. salicilna kiselina, mandelična kiselina, glikolna kiselina, trikloroctena kiselina, piruvična kiselina), čime se uklanja površinski sloj kože, postiže svježiji izgled i potiče obnavljanje kože. Ovakvim postupkom postiže se odličan učinak smanjivanja bora, odstranjivanja hiperpigmentacija (smeđih mrlji) i drugih nepravilnosti na koži.

Ovisno o dubini i intenzitetu učinka, kemijski piling se dijeli na površni, srednje duboki te duboki. Dubina djelovanja kemijskog pilinga ovisi o  vrsti i koncentraciji kiseline, pH kiselosti otopine i vremenu djelovanja na koži.

Problemi na koži kod kojih kemijski piling ima odličan učinak su: fotostarenje, akne, plitke bore, površinski ožiljci, aktiničke keratoze te hiperpigmentacije.

Kemijski piling se preporučuje raditi u jesen, zimu i proljeće, jer je tada manja izloženost UV zračenju. Izuzetak od ovog pravila je piling s mandeličnom kiselinom koji se može raditi i tijekom ljetnih mjeseci.

Način izvođenja

Nakon čišćenja kože, aplicira se kemijski piling koji dovodi do blagog peckanja kože. Nakon postizanja odgovarajućeg učinka, na kožu se nanosi neutralizator otopina, kojom se neutralizira kiselina i prekida njeno djelovanje. Po završetku postupka na lice se nanose umirujuće hidratantne kreme.

Nakon kemijskog pilinga obavezna je primjena krema sa zaštitnim UVA/UVB total block (SPF 50+) faktorom  tijekom dana.

Go to Top