Dermapen (terapija mikroiglicama)

Tretmani mikroiglicama predstavlja minimalno invazivnu tehniku kojom se potiče proces obnavljanja tkiva,  prirodno podiže nivo kolagena u koži, pa se naziva još i kolagen indukcijska terapija (neokolageneza).

Mikroiglicama se na koži stvara mnoštvo vertikalnih uboda, izazivajući mikroozljede čime se potiču prirodni mehanizmi regeneracije kože, tako da se stimulira proliferacija fibroblasta, uz povećanje proizvodnje kolagena i stvaranje novih krvnih žila.

Dermapen sadrži mnoštvo mikroiglica za jednokratnu uporabu s oprugom koja automatiziranim pokretima vibrira te se tako postiže kontrolirana primjena uz regulaciju dubine kojom iglice prodiru u kožu (0,5-2,5 mm).

Postupak je bezbolan jer se na kožu prethodno nanosi krema s lokalnim anestetikom, koja ostaje na koži cca. 40-45 min, nakon čega se pristupa tretmanu.

Nakon što se mikroiglicama prijeđe cijelo lice, na kožu se mogu nanijeti mezoterapijski kokteli, hijaluronska kiselina ili PRP serum (platelet rich plasma).


Prije / poslije 3 tretmana

Nakon ove procedure javlja se crvenilo različitog intenziteta, u trajanju od 24 do 48 h. Nakon zahvata lice se ne šminka kroz 12 sati i ne izlaže suncu tijekom 3 mjeseca. Za bolji učinak potrebno je napraviti 3 do 4 vezana tretmana u razmaku od 4 do 6 tjedna.

Za postizanje punog efekta terapije potrebno je da prođe određeno vreme, jer je koži potrebno vrijeme da stvori novi kolagen.

Indikacije za provođenje tretmana mikroiglicama

  • Pomlađivanje kože (osvježenje lica, uklanjanje sitnih bora)
  • Ožiljci – od akne, proširene pore, ožiljci nastali nakon opekotina i kirurških intervencija
  • Akne
  • Strije
  • Rejuvenacija kože oštećene suncem
  • Hiperpigmentacije – postinflamatorne (od akne), pigmentacije nastale uslijed hormonalnog disbalansa (melasma), kao posljedica oštećenja kože UV zrakama
Go to Top