Uklanjanje bora punjačima ili filerima

Hijaluronska kiselina prirodni je sastojak naše kože te je ključna molekula koja je odgovorna za elastičnost, mekoću i hidrataciju kože, a važna je i za potpornu funkciju kože.

Mlada koža sadrži veću koncentraciju hijaluronske kiseline koja kožu čini elastičnom i mekom. Starenje je prirodan proces u kojem dolazi do smanjenja količine hijaluronske kiseline, kolagena i elastina, što dovodi do nastanka bora i umornog izgleda kože.

Hhijaluronski fileri u injektibilnom obliku su sve više popularni i danas predstavljaju metodu izbora među nekirurškim tehnikama koje daju odmah vidljive rezultate, a pri tome se postiže prirodan, pomlađen i osvježen izgled lica.

Injiciranjem hijaluronskog filera u kožu postiže se popunjavanje bora, povećanju volumena usnica ali i vraćanje izgubljenog volumena (popunjavanje obraza, naglašavanje izgubljene linije brade, podizanje kutova usana) te rehidracija kože zbog privlačenja i vezanja molekula vode.

Hijaluronskim filerima vraćamo hijaluronsku kiselinu u kožu, uz efekt pomlađivanja izgleda kože. Dodatno, hijaluronska kiselina potiče regeneraciju i stvaranje novog kolagena i elastina u koži čime se postiže efekt pomlađivanja i svježijeg izgleda lica.

Kako se filer unosi u kožu?

Prije punjenja filerom, područje kože u koji se filer unosi potrebno je pripremiti tako da se namaže anestetskom kremom koja mora ostati na koži 30-45 minuta, nakon čega je tretman bezbolan. Filer se injicira vrlo tankim iglama, a zahvat traje oko 30 minuta.

U slučaju kada se koriste kanile (tupe igle) dovoljno je ulazno mjesto za kanilu anestezirati ubodom uz primjenu lokalnog anestetika.

Što se sve može puniti?

Praktički se mogu puniti sve bore na licu i vratu, kao što su bore oko očiju, podočnjaci, bore oko usana i na čelu, usnice, rub usnica, ali i injiciranjem  sporije razgradivih filera u zone obraza uz vraćanje izgubljenog volumena.

*Fileri na bazi hijaluronske kiseline dobivaju se sintetski, neživotinjskog su porijeka i biokompatibilni.